אמונה

אין תפילה ששבה ריקם?!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב! נשאלתי מפי נערה בת 16 הנמצאת בשלבי חזרה בתשובה והתחזקות, היא טוענת כך: אני מתפללת, מקבלת על עצמי צניעות,שבת ועוד הרבה בשביל הקב""ה ומבקשת ממנו שיתן לי בעבור זה א,ב,ג ואני מרגישה שתפילתי לא מתקבלת כלל ואפילו להפך. וזה גורם לי לכעסים ואנטי, הייתי שמחה לקבל הכוונה לתשובה מספקת והגיונית לנערה בגיל ובשל בו היא נמצאת. תודה רבה ויישר כח על הפצת התורה!

תשובה

שלום וברכה

ברור שאין תפילה שלא נשמעת.

אולם לא כל תפיל הנענית ב"הן" לפעמים לטובת הנערה היא לשמוע את התשובה השלילית, מהסיבות הידועות לבורא עולם. לפעמים  בורא עולם כן מסכים לתת לה את מבוקשה אבל לא כעת.

אם האמונה בבורא עולם ובמצוויות היא חזקה והגיונית הרי אי קבלת המבוקש ממנו לא תגרע מכך דבר.

עליה להמשיך בהתחזקות ובתפילה ולהוסיף בכל תפילה שאם הדבר אינו לטובתה היא לא רוצה שתפילתה תקובל.

וה´ השומע את תפילתה יתן לה את הטוב לה, ועיניה וליבה ייפתחו וידעו שהכול אך ורק לטובתה בלבד.

אשמח לסיע בידה עוד - בנימין שמאולי