תורה ומדע

זמן העולם/ההצמחייה

  • כ"א שבט התשע"ו

שאלה

במבזקים היום פורסם כי: "אוסטרליה: חלק מיער בן מיליוני שנים נשרף בטזמניה". כיצד הם מוכיחים שהיער בן מילוני שנים ועפ"י התורה העולם בן כמה אלפי שנים. אם יש סתירה בין שני הגישות אז איך הם טוענים עם הוכחות שהיער בן מיליוני שנים?

תשובה

שלום וברכה,

הם משערים.
לא קיימת מכונה אשר ניתן להכניס אליה חפצים, ולקבל תאריכים. אבן בת מיליון שנה אינה שונה בצורתה מאבן בת מאה שנה.
החישובים שחוקרים עורכים על גיל העולם מבוסס על הנחות יסוד, אקסיומות, שאין ביכולתם להוכיח. נא עיין במאמר:

ואם אתה מחפש התייחסות מדעית לשאלתך, ראה כאן:

אשמח להשיב על כל שאלה נוספת.

בברכה,
דניאל בלס