שאל את הרב - כללי

תה שומר בשבת

  • י"ח שבט התשע"ו

שאלה

שלום רציתי לדעת האם יש בעיה בהכנת תה שומר (מים רותחים על זרעי שומר) בשבת? האם זה כמו תה רגיל אפשר להכין מכלי שני?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

נראה שאין להכינם אלא ע"י הכנסתם לכלי שלישי ; כי אנו חוששים בכלי שני שהכל בכלל "קלי הבישול" שאפשר להתבשל בכלי שני חוץ ממים, שמן, ומקלות קינמון. [כמו כן יש ליזהר לאחר הכנת התה, שלא להוציא את זרעי השומר לבד מן המים משום בורר, דומיא למי שמכין תה רגיל].

בברכה,

רב נחום