שאל את הרב - כללי

כמה שאלות<"">

  • י"ז שבט התשע"ו

שאלה

בס''ד שלום כבוד הרב יש לי כמה שאלות אשמח אם תוכל לעזור לי. בתורה יש לנו 365 מצוות לא תעשה ו 248 מצוות עשה כנגד רמ''ח איברים ושס''ה גידים באדם, וכל מצווה ומצווה מתוקנת נגד מקום אחר בגוף, השאלה שלי כזאת, הרי לאישה יש רנ''ב איברים ולא רמ''ח אז איפה ה 4 מצוות נוספות של האישה או מה התיקון של אותם 4 איברים נוספים שיש רק באישה? ושאלה שנייה יש לי בעייה מוסרית או חוסר הבנה במצוות הקורבנות בבית המקדש, הרי למה הקב''ה רוצה שנקריב קורבן? אני יודע שזה בשביל האדם על מנת שיראה את זה ויחזור בתשובה, אבל למה כל התהליך הזה של שחיטה וכו' לעיני אותו בן אדם שחטא? קשה לי להגיד את זה אבל זה לא טיפה אכזרי? מקווה שתוכל לעזור לי עם התשובה הזאת ולעזור לי להבין את שורש המצווה הזאת לעומק. מודה לכם ממש מקרב לב על העבודת קודש שלכם שתעלו מעלה מעלה בעזרת השם :)

תשובה

שלום וברכה,

ישנן מצוות שהאשה חייבת בהן, והאיש לא: ביניהן מצוות כיסוי ראש, מצוות צניעות, הדלקת נרות שבת, ומצוות הנידה.
ובאמצעות קיום המצוות שהצטוותה בהן - מתקנת האשה את חלק נשמתה בשלמות.

 הקורבנות אינן שונות משחיטה. גם כיום אנו שוחטים ואוכלים בשר. רק שבאמצעות הקורבן היתה לשחיטה זו משמעות גבוהה בהרבה, על ידי הרושם שהיתה עושה בנפש. נא לראות כאן תשובה:

בברכה,
דניאל בלס