שאל את הרב - כללי

האם בשיחה נחשב שנדרתי נדר?

  • ט"ז שבט התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב. היום הלכתי לקבלת קהל של איזה אדמו"ר,אשתו קיבלה. היא שאלה את השם שלי ושם האמא ואז בירכה,שאלה אם יש לי אינטרנט כשר בטלפון ואמרתי שלא ואז היא אמרה "ממחר את מתקינה אינטרנט ממוגן". אמרתי בלי נדר,לא ישר אחרי שאמרה אבל אמרתי ולא אמרתי בסדר או שהבטחתי שכך אנהג.האם זה נחשב שנדרתי אם היא אמרה שממחר אני מתקינה אינטרנט ממוגן? האם אני מחויבת? תודה רבה ויישר כח

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

כפי דבריך יש לך כבר אינטרנט ממוגן על הטלפון.

אם כן אין שום התחייבות להתקין משהו יותר, וכל שכן בזה שהתחייבת כלום בדיבורך.

בברכה,

רב נחום