תורה ומדע

אדם-איש ואישה.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. בהרצאתו של הרב זמיר כהן, הוא אמר שאדם זה בעצם איש ואישה שמחוברים יחדיו, והקב´ה בזמן בראשית, חצה את האדם וכך נוצרו האיש והאישה [שביחד הם אדם], אז למה ישנם קטעים בפרק ב" למשל, שכתוב אדם ואז אישה, זאת אומרת שאדם זה הגבר והאישה זאת הנקבה והנה דוגמא: ´ויהיו שניהם ערומים האדם ואשתו...´ [בראשית ב" פס" כ´ה] הרי האדם זה האישה והאיש ביחד, אז למה מתואר פה אדם ואישה, כאילו האדם זה איש? תודה ויום טוב.

תשובה

שלום וברכה

כך כתוב בספר בראשית (פרק ה פסוק א):

זֶה סֵפֶר תּוֹלְדֹת אָדָם בְּיוֹם בְּרֹא אֱלֹהִים אָדָם בִּדְמוּת אֱלֹהִים עָשָׂה אֹתוֹ:
זָכָר וּנְקֵבָה בְּרָאָם וַיְבָרֶךְ אֹתָם וַיִּקְרָא אֶת שְׁמָם אָדָם בְּיוֹם הִבָּרְאָם:

כך היה עד לנסירה, ולהפרדת הזכר מהנקבה, מאז האדם נקרא אדם כשיחזור ויתחבר עם אשתו.

כמובן, שאחרי הנסירה כשכל גוף עומד לעצמו מן ההכרח לייחד שם לנקבה לעצמה, ולכן היא נקראת אשה, כמו שכתוב (שם פרק ב פסוק כג):

 וַיֹּאמֶר הָאָדָם זֹאת הַפַּעַם עֶצֶם מֵעֲצָמַי וּבָשָׂר מִבְּשָׂרִי לְזֹאת יִקָּרֵא אִשָּׁה כִּי מֵאִישׁ לֻקֳחָה זֹּאת:

בהצלחה - מנשה ישראל