תורה ומדע

כמה יבשות יש בכדור הארץ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

היי בהיותי קורא את הספר ´המהפף´ של הרב זמיר נגלה לי שם שיש 7 יבשות בכדור הארץ, כולל גרינלנד. במכללה בוא אני לומד מתעקש המרצה שיש רק 5 יבשות בכדור הארץ. רציתי לקבל תשובה נכונה שאוכל לענות למרצה שלי . אני מתעקש על 7 יבשות בכדור הארץ כמו שרשום בספר ´ המהפך ´ של הרב זמיר. בתודה רבה על ספר המהפך. שמואל

תשובה

שלום שמואל,

ישנן שבע יבשות: אוסטרליה, אירופה, אמריקה הדרומית, אמריקה הצפונית, אנטארקטיקה, אסיה, ואפריקה.

המרצה שלך סובר שיש רק חמש יבשות (אוקיאניה, אירופה, אמריקה, אסיה, ואפריקה) כי הוא לא מחשיב את אוסטרליה ואנטארקטיקה כיבשות, אלא כאיים ענקיים. נראה יותר לומר שיש 7 יבשות מכיוון שאוסטרליה ואנטארקטיקה אינם "איים".

בברכה,
דניאל בלס.