אמונה

התשובה מועילה באמת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום יש משפט שאומר,במקום שבעלי תשובה עומדים..לא זוכרת את ההמשך..(סליחה בכל אופן) מה המשפט אומר אם אפשר במילים פשוטות.. בכל מקרה איך אפשר אולי לדעת אם הקב´ה סלח על כל החטאים והעונות שלי.. אני מפחדת שמגיעים לעולם הבא שהשם יסלח לי.. אודה אם תתנו לי תשובה במילים יותר פשוטות..

תשובה

שלום לך

כפי שראית שלחתי לך שוב את דברי הרמב"ם אשר אומר שמעלת בעלי התשובה גדולה הרבה יותר ממעלת הצדיקים, ועל כך אמרו חכמים שבמקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד.

הקב"ה הבטיח לעם ישראל שמקבל הוא את תשובתם, וכמבואר הרבה מאוד בתורה ובדברי הנביאים.

  וכמבואר ביחזקאל פרק לג

(יב) וְאַתָּה בֶן אָדָם אֱמֹר אֶל בְּנֵי עַמְּךָ צִדְקַת הַצַּדִּיק לֹא תַצִּילֶנּוּ בְּיוֹם פִּשְׁעוֹ וְרִשְׁעַת הָרָשָׁע לֹא יִכָּשֶׁל בָּהּ בְּיוֹם שׁוּבוֹ מֵרִשְׁעוֹ וְצַדִּיק לֹא יוּכַל לִחְיוֹת בָּהּ בְּיוֹם חֲטֹאתוֹ:

(יג) בְּאָמְרִי לַצַּדִּיק חָיֹה יִחְיֶה וְהוּא בָטַח עַל צִדְקָתוֹ וְעָשָׂה עָוֶל, כָּל צִדְקֹתָיו לֹא תִזָּכַרְנָה, וּבְעַוְלוֹ אֲשֶׁר עָשָׂה בּוֹ יָמוּת:

(יד) וּבְאָמְרִי לָרָשָׁע מוֹת תָּמוּת, וְשָׁב מֵחַטָּאתוֹ וְעָשָׂה מִשְׁפָּט וּצְדָקָה:

(טו) חֲבֹל יָשִׁיב רָשָׁע, גְּזֵלָה יְשַׁלֵּם, בְּחֻקּוֹת הַחַיִּים הָלַך,ְ לְבִלְתִּי עֲשׂוֹת עָוֶל. חָיוֹ יִחְיֶה לֹא יָמוּת:

(טז) כָּל חַטֹּאתָיו אֲשֶׁר חָטָא לֹא תִזָּכַרְנָה לוֹ, מִשְׁפָּט וּצְדָקָה עָשָׂה, חָיוֹ יִחְיֶה:

(יז) וְאָמְרוּ בְּנֵי עַמְּךָ לֹא יִתָּכֵן דֶּרֶךְ אֲדֹנָי וְהֵמָּה דַּרְכָּם לֹא יִתָּכֵן:

(יח) בְּשׁוּב צַדִּיק מִצִּדְקָתוֹ וְעָשָׂה עָוֶל וּמֵת בָּהֶם:

(יט) וּבְשׁוּב רָשָׁע מֵרִשְׁעָתוֹ, וְעָשָׂה מִשְׁפָּט וּצְדָקָה, עֲלֵיהֶם, הוּא יִחְיֶה:

ועל כן היי סמוכה ובטוחה כי כבר נרצה עוונך והתשובה בוודאי מכפרת על הכול.

כאשר תגיעי לעולם הבא, תריא את חטאייך כמצות וכמבואר בגמרא שגדולה תשובה הנעשית מאהבת ה´,עד  שזדונות נעשים לאדם זכויות. ועל כן תראי את כל ימייך זורחים באור יקרות, יותר מהצדיקים שלא חטאו מעולם.

פורים שמח  - בנימין שמואלי