שאל את הרב - כללי

שמת יהודי שנפטר מהעולם יכולה לחזור לעולם בתור גוי או חי

  • ט"ז שבט התשע"ו

שאלה

שלום רב . אני חיי בארצות הברית למעלה מ 3 שנים , יוצא להגיע לשיחות עמוקות על תורה ואמונה עם הרבה מאוד גויים ואני חייב לציין שהם נורא מתעניינים ורוצים לדעת עוד דברים על התורה ועל היהדות בכלל וחלקם אפילו מרגישים חיבור עמוק איתנו וממש כל הזמן נמצאים בחברה של ישראלים ויהודים וחשבתי לעצמי למה זה שהם כל כך נמשכים אלינו וחשבתי שאולי יש מצב שבגילגולים הקודמים שלהם הם היו יהודים ועכשיו בחיים האלה הם גויים ומתי שאני מדבר איתם על היהדות והתורה הנשמה היהודית שלהם מקבלת ניצוץ והם תמיד רוצים להיות קרוב אלינו כי זה משהו עמוק עוד מחיים קודמים שלהם . אז אני שואל אותך כבוד הרב האם יכול להיות מצב שיהודי שנפטר מהעולם חוזר בגילגול של גוי ? ואם אפשרי הדבר אין זה אומר שאותם גויים מקור הנשמה שלהם הוא יהודי ? אני מקווה שתוכל לענות לי על האלה בתודה ישראל דמרי

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

"האם יכול להיות מצב שיהודי שנפטר מהעולם חוזר בגילגול של גוי ?"

כפי מה שידוע לי , כן יכול להיות.

"ואם אפשרי הדבר אין זה אומר שאותם גויים מקור הנשמה שלהם הוא יהודי ?"

לא אוכל לומר על האנשים הספיסיפיים האלו, אבל יתכן.

ואם רצונך לקבל יותר מידע בענין, נא המציא לנו טלפון לקישור (אפילו של חו"ל).

בברכה,

רב נחום