יום טוב של גלויות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. יש לי שאלה לעיניין חג שני של גלויות. לפני שנה ןחצי עברנו לגור בארה´ב בשליחות מטעם החברה שבעלי עובד בה. אנחנו גרים פה בקומפלקס דירות שככל הידוע לי אין פה יהודים בני המקום, אלא גויים. אנחנו לא יודעים מה עלינו לעשות, האם לחגוג שני ערבי חג ושני ימים טובים כבני חו´ל או עלינו לחגוג כבני ישראל? יש לציין שאנחנו לא רואים את עצמנו כתושבי קבע פה ואנחנו מאד קשורים לארץ. כמו כן, יש לנו בן בן8 חודשים שנולד פה. בתודה מראש ובברכת התורה

תשובה

שלום וברכה

אם דעתכם לחזור לארץ בתאריך מסויים, ובכל העיר אין אף יהודי {גם לא חילוני} אין לכם להחזיק שני ימים .

אולם אין לכם דיעה לחזור אלא אם וכאשר יתאפשר הדבר, עליכם להחזיק שני ימים ולערוך את הסדר פעמיים.

אם בדעתכם לחזור לארץ, אין לכם להחזיק חג רק יום אחד, אולם אם ישנן יהודי בעיר עליכם להימנע מלעשות כל מלאכה, למרות שהתפילות לא יהיו כשל חג, וכן אינכם צרייכם לחגוג ליל הסדר.

בברכה - בנימין שמואלי