נשים

שאלת הבהרה ל´רב שמתיר´ - צניעות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, קראתי את שאלתה של הגולשת בעיניין´ רב שמתיר´...קראתי גם את תשובתך. ההתר היה למכנסיים בפורים ולחולצות קצרות (אני מניחה שרוולים קצרים ולא חולצות בטן...). שאלותי: א. האם אסור ללכת עם מכנסיים? שמעתי פעם שהיה התר מטעם הרב עובדיה יוסף לכך ב. איפה כתוב מהו אורך השרוול המותר לאישה או מהו אורך החצאית הנכון? האין זה בעצם מוסכמה חברתית? האם יש הלכות מפורשות לכך כגון מידות הסוכה למשל? תודה,

תשובה

שלום וברכה

הרב עובדיה לא התיר מעולם למיטב ידיעתי ללכת עם מכנסיים.

ישנה תשובה ממרן שעדיף ללכת עם מכנסיים ארוכות מאשר עם חצאיות מיני, אולם שניהם כאחד אסורים, והשאלה היא במה לבחור בבחינת הרע במיעוטו, למי שאי אפשר לשכנעו לכת בצניעות כראוי, וכאשר הרב אכן מסים בתשובתו שם, שעל מנהלי בית הספר לעשות הכול כדי להחדיר את הצניעות בבנות שילכו כבנות ה´.

החובה לאשה ללכת עם מרפק מכוסה היא מוחלטת כמבואר בשולחן ערוך הלכות קריאת שמע, שזרוע של האשה הוא בגדר ערווה, וכל אשר בגדר ערווה מחובת כל אשה לכסות, ללא קשר לסביבה, וכנ"ל בחצאית.

בברכה - בנימין שמואלי