שאל את הרב - כללי

סוגי קדיש

  • י"א שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, מה ההבדל בין סוגי הקדיש השונים? מתי יש לעמוד? ומה האישה מצווה לענות ? תודה לך

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

חצי קדיש - מחלק בין חלקי התפלה.

קדיש שלם - מסיים את התפלה ומבקשים בו מאת השם שיקבל את תפילותינו.

קדיש דרבנן - אפשר לומר אחרי כל לימוד תורה הנעשה בקיבוץ של עשר אנשים יהודים.

קדיש יתום - תקנו חז"ל ליתום לומר  לעילוי נשמת הורה.

~~~

אם עומדים לפני שהחזן התחיל קדיש, יש להשאר בעמידה; ומי שהיה  יושב יכול להשאר בישיבה.

יש לאשה לענות את כל החלקים בדיוק כמו שהגברים עונים.

בברכה,

רב נחום