שאל את הרב - כללי

בת ים

  • י"א שבט התשע"ו

שאלה

האם ידוע לכם משהוא על לימודי ביואורגונומי לטיפול באנרגיה אם אין משהוא שאסור לעשות?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

אחרי הבירור בענין שיטת הביואורגונומי נתברר:

1) שאין השיטה או שיטת הפרופסור שעליו בנויה השיטה, תמוכים בכלל על ידי שום ממצאים רפואיים קונקרטיים ;

2) שיש בשיטה טענות כוללות ביותר, כגון שיכול השיטה לרפא מחלות כרוניות ושיש דרך להטעין אינרגיה אין סופית באופן טכני.

3) שיש בשיטה ערבוב של כמה נקודות שאמיתיות על פי רוחניות, כגון הידיעה מכח הסובב את גוף האדם וידיעה ממציאות הגלגול, אמנם התיחסותם של בעלי השיטה לגבי מימוש הידיעות האלו למעשה היא באופן מאד שטחי כלפי האיך שהם באמת פועלים וכפי המבואר בספרי קודש. דוגמא לשטחיות זו, היא הטענה שלהם שבכדי למלא מחסור אינרגיה הרוחני שבסביבת הגוף, יספיק האינרגיה  הנשפע באופן מכני ממכשיר.

לכן היוצא למעשה:

א. שעקב חסרון ידיעה שקיים אצל ממציאי השיטה ביסודות הרוחניים ואיך שהם פועלים, תוחסר בהכרח תועלת הטיפול; ומצד היעילות שבדבר, אין ראוי לשום אדם להשקיע כוחות בכיון הזה.

ב. לגבי איסור, הואיל ואין מלמדי השיטה תולים את כח האין-סופי בבורא עולם שאפשר לתקשר איתו דרך תפלה ולבנות יחס איתו ע"י שמירת רצונו המתגלה בתורה, הרי יש בזה צד מוכח של כפירה, ונכלל הדבר בשאר אמונות פסולות אשר חסר להם ההבנה העמוקה והנכונה בהקדמות עיקרי היהדות. [ואע"פ שיתכן שאין להאשים את מלמדי השיטה שאין להם ידע במקורות הדת, כי הם בחינת תינוקות שנשבו, מכל מקום אין להתיר לשומר תורה ומצוות להתלמד בשיטה זו עקב ההסברים השטחיים לתופעות הרוחניות כלפי מה שהם באמת].

בברכה,

רב נחום