אמונה

איפה בדיוק נמצא אלוקים? הוא לא מתייחס אליי? כל הפעמים האלה שהתפללתי אליו..?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! כל הכבוד על האתר וערוץ הטלויזיה..! אני מרגישה שעשיתי בחירות לא נכונות בחיי...תמיד חשבתי מה אלוקים רוצה ממני, אבל כמעט בכל מקום שהייתי בו (שירות לאומי, לימודים וכו"..) הרגשתי שזה לא המקום שאלוקים רוצה שאהיה בו. אני מרגישה בשאיפה תמידית למצוא את המקום שלי בעולם בעיקר מבחינה רוחנית שמשפעיה על בחינות אחרות כמובן אבל זה רק גורם לי ייסורים מרובים.. איפה בדיוק נמצא אלוקים? הוא לא מתייחס אליי? כל הפעמים האלה שהתפללתי אליו..? אין ספק שזה מייאש אותי וכמעט חשבתי לזרוק הכל שנה שעברה, אבל עצרתי את עצמי ועכשיו אני מתחזקת, אבל התהליך מאוד כואב, זה משפיע על כל תחומי חיי, חוסר מציאת כיוון תעסוקה, זוגיות וכו".. איזו עצה נכונה לי?? שמעתי וראיתי כמעט הכל!

תשובה

שלום וברכה

אלוקים איתך ונותן לך את הכוחות ואת הכלים להגיע לבחירות נכונות בחים.

יש לזכור שבדברים גשמיים אין כלל בחירה לאדם,  כל מעשיו מוכתבים מבורא עולם ורק תפילה עוזרת, למרות שיש חובת השתדלות.

בעניינים רוחניים יש בחירה חופשית מוחלטת, וכאן אכן יתכן שלפעמים עושים החלטות לא נכונות, והתפילה כן מסייעת לאדם למצוא את דרכו הרוחנית.

אולם כדי לדעת מה להחליט ואיך יש ללמוד הרבה ולחשוב תמיד מה ה´ אלוקיך דורש מעימך? מה בורא עולם מצפה ממך וכאשר חושבים תמיד בכיוון זה השגיאות הם מועטות.

אם את לא יודעת כלל מה הציפייה של בורא עולם או שאינך יודעת בוודאות, אמליץ לך לבוא ללמוד במדרשה אשר בה תלמדי לדעת על הצד הטוב ביותר את רצונו של בורא עולם וכך תוכלי לקבל כלים נכונים להתמודד עם כל ההחלטות בחיים.

אם תרצי לקבל עוד עזרה והכוונה אשמח לכוונך.

בברכה - בנימין שמואלי