חברה והשקפה

ציוני אתאיסט?

  • י' שבט התשע"ו

שאלה

איך יש אנשים מסויימים שהם ציונים וטוענים שהמדינה שלנו אבל גם אתאיסטים... הרי להגיד שהמדינה שלנו זה בגלל סיבה דתית שאלוקים הבטיח לנו את הארץ.. אין זה נקרא הכחשה מצד האנשים האלו? זה כמו להגיד שאין אלוקים (חס ושלום) אבל הוא הבטיח לנו את הארץ...

תשובה

שלום וברכה,

אתאיזם וציונות הן אכן אמונות סותרות. מי שאינו מאמין בתורה, גם אינו מאמין שהארץ ניתנה לנו מידי אלוקים. כך שבעיניו איננו יותר מאשר כובשים ואין לנו זכות על הארץ. לכן רוב האתאיסטים בעולם הם גם אנשי שמאל.

(ויקיפדיה, ערך: "ויליאם רוברט פיל"):
"הלורד ויליאם רוברט פיל שאל את בן-גוריון האם יש בידו מסמך או שטר מכר הנותן לו, כמי שבא מארץ רחוקה, זכות לתפוס את מקומם של בני הארץ הערבים הגרים בה מזה דורות. על דוכן העדים היו מונחים ספר התנ"ך והקוראן עליהם הושבעו העדים. בן-גוריון נטל את ספר התנ"ך בידו וענה : "זה הקושאן שלנו !"

בברכה,
דניאל בלס