תורה ומדע

אם אכן הסיאנס מוכיח חד משמעית את קיומה של הנפש, מדוע אף אחד לא ניסה להוכיח זאת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלתי: אם אכן הסיאנס מוכיח חד משמעית את קיומה של הנפש, מדוע אף אחד לא ניסה להוכיח זאת "באתגר המיליון דולר להוכחת העל טבעי, של קרן החינוך ע´ש ג"יימס רנדי" והיה זוכה במליון דולר ??

תשובה

שלום יהודה,

ראשית יש לציין שהסיאנס אסור מצד התורה וההלכה, וגם מצד העדויות הוא מסוכן מאוד. לפי מה ששמעתי מעדויות אלו, עולם הרוח כפוף לחוקים, ולכן אין הרוחות יכולות לדבר בחופשיות על העולם הבא והעתיד. מסיבה זו, כך שמעתי, לא שואלים המתקשרים בסיאנס שאלות על הא-לוהים.

בדומה למוות קליני, הסיאנס היא חוויה אישית של הצופים, ותמיד תותיר פתח למסתפקים והמכחישים מן הצד. כפי שקל להבחין, האנשים שעסקו בסיאנסים - דוברים אמת, חלקם נפגעו וגם זועזעו מחוויה זו, שהיה ראוי שלא להתעסק בה מתחילה. >בברכה,
דניאל בלס.