חברה והשקפה

ואהבת לרעך כמוך

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום, האם תוכל להסביר בבקשה את המושג ´ואהבת לרעך כמוך´ האם מדובר גם לאהוב את הגויים? איך אנו כיהודים צריכים להתיחס לגויים? האם הם גם ילדים של השם? האם אנו אמורים לכבד אותם? אנו בעלי תשובה וילדינו לומדים בביה´ס תורני. הם מעלים הרבה פעמים שאלות והערות לגבי הגויים. אני באופן אישי מכבדת את כולם אך בעלי חושב אחרת. זה גורם לבעיות ביני לבין הורי שמקבלים את החזרה בתשובה מאוד קשה ובמיוחד את הערות ילדי לגבי גויים. אנא הבהר לי את הנושא על מנת שאדע איך להתיחס לנושא זה ואיך להסביר לילדי. בתודה פ. שכטר

תשובה

שלום וברכה

אין חובה לתרום מעצמינו למען הגויים, ואין חובה לאהוב אותם כנפשינו, אולם חובה עלינו לכבד גם גויים כמבואר בגמרא שגם הגוי נברא בצלם אלוקים, וחובה עלינו לכבדם.

הגוי אינו מבני המלך אלא מעבדי המלך אולם גם אותו חייבים לכבדו כפי מעלתו.

וכמו כן מבואר בגמרא שגדולי האמוראים היו מכבדים את זקני הגויים והיו מסייעים בידם.

בברכה - בנימין שמואלי