אמונה

אני מאוד מאמינה בקדוש ברוך הוא ואני שומרת שבת, ואני רוצה לדעת איך אני יכולה להתקרב אליו יותר ויותר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי שאלה לרב יצחק פנגר, אני מאוד מאמינה בקדוש ברוך הוא ואני שומרת שבת . ומתפללת, ולומדת בבית הספר דתי. ולפעמים קורים לי דברים שאני לא הכי מרוצה מהם, ואני מבקשת מה" שיתן לי דברים מסוימים,והוא נותן לי. אבל אחרי כמה זמן הוא לוקח ממני את הדברים האלו, למה זה קורה? ואני רוצה לדעת איך אני יכולה להתקרב אליו יותר ויותר? תודה ואשמח אם תענה לי בהקדם, הודיה.

תשובה

שלום וברכה

לעולם לא נדע את חשבונות שמיים ולעולם לא נוכל להשכיל ולדעת מה טוב לנו באמת, ומה רע לנו.

לפעמים כדי שהאדם ירגיש שתפילתו מתקבלת וה´ קרוב איליו ושומע תפילתו, ינתן לו דבר שיתפלל עליו האדם למרות שאין זה טוב כלל, אולם מטרת הבורא היא לתת לו את התחושה שהוא ושמע לו.

אולם מאחר ואין זה טוב לאדם בורא עולם לוקח זאת ממנו לאחר זמן קצר.

ההתקרבות לבורא עולם היא באמצעות התחזקות בדקדוק שמירת המצוות,  ובלימוד ספרי מוסר המלהיבים את הנפש לעבודת ה´, ובאמצעות שני הדברים האלו תזכי להתקרב לבורא עולם בצורה הטובה ביותר.

עלי והצליחי ושמחי שבורא עולם משגיח עלייך בפרטיות ומאזין לך לכל תפילותייך - בנימין שמואלי