שאל את הרב - כללי

חטא האדם הראשון}}}

  • ז' שבט התשע"ו

שאלה

שלום רב, אני בר, אני בת 14 ואני חוזרת בתשובה. לא פעם אני חושבת על כל סודות העולם(מטעם כך שאני שומעת הרצאות בנושא ולומדת פה ושם) ושאלה אחת חוזרת בראשי כל הזמן לגבי חטא האדם הראשון, ועדיין, לא הצלחתי למצוא תשובה. האדם הראשון חטא, הוא אכל את התפוח מעץ הדעת מתוך סוג של יצר, אבל, ידוע שאדם חי בעולם מושלם, גן עדן, בלי יצרים! אז איך יכול להיות שהאדם הראשון חטא בגלל יצרו, אם באותו הזמן לא היה יצר בכלל?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

שאלה טובה שאלת, והשם יתברך יעזור אותך להמשיך הלאה בדרכך הטובה של התחזקות!!

התירוץ מובא בספרי קודש, שענין היצר הרע (שפירושו: ה"משיכה לרע") לא היתה נרגש בקרבו של אדם הראשון קודם החטא; ומבחינה זו נקראת ש"לא היה  לו יצר הרע". אבל מציאות יצר הרע (פירוש, עצם המשיכה לרע) היתה בעולם בכללו.

ופירוש הענין כפי שהבנתי, היינו, שאע"פ שאדם הראשון קודם החטא לא היה מרגיש את המשיכה לרע כמשיכה אוטומטית מתוך קרבו, מכל מקום,  היה אפשרי שירגיש משיכה מסויימת לרע אם היה מבחירתו מתרכז על דבר גשמי שחוצה לו.

בברכה,

רב נחום