נשים

טהרת המשפחה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הרב שלום, אני רוצה בע\´ה לקבל על עצמי טהרת המשפחה, הנני אישה 3 חוד\" אחרי לידה,ולא שמרתי טהרה גם בעלי לא רוצה, בגלל היותי מניקה אינני מקבלת וסת, ולכן יש לי צער כי איני יכולה להתחיל, אחרי הלידה לא שמרתי ועכשיו שיש בי רצון עז להתחיל ובע\´ה להתחזק ולהתקרב לה\" אי קבלת וסת מונעת ממני, האם יש הלכה לגבי? מה עלי לעשות, האם אני יכולה לספור 7 ימים נקיים ולטבול או לחכות עד לקבלת וסת?

תשובה

שלום וברכה

אינך צריכה להמתין לקבלת ווסת.

עלייך להמתין ארבע ימים ללא שבעלך יקיים איתך יחסים, ולאחר מכן לספור שבע נקים, ותוכלי לטבול.

אשרייך שתזכי לשמור טהרה מכאן ואילך, ותזכי להביא את השכינה בביתכם.

בהצלחה - בנימין שמואלי