תפילה וברכות

תפילה בזמנה לנשים

  • ז' שבט התשע"ו

שאלה

האם יש לאישה ענין של תפילה בזמנה? במידה וכן מה השעה המאוחרת ביותר לתפילת שחרית? מה הדין אם לא הספיקה, האם יש להשלים בתפילת מנחה פעמיים? תודה

תשובה

שלום רב,

נשים ספרדיות חייבות בתפילה אחת ביום, והן יכולות לבחור איזו תפילה ברצונן להתפלל, אם כי יש עדיפות שיבחרו בתפילת שחרית (שו"ת יביע אומר חלק ו' חלק אורח חיים סימן יז).

אישה שבחרה להתפלל שחרית, צריכה להקפיד להתפלל לפני סוף זמן תפילה. שהוא 4 שעות (זמניות) מתחילת היום. ויש לבדוק בלוח שנה באזור מגורייך באיזו שעה זה יוצא (כי זה משתנה מאזור לאזור ומיום ליום). ואם לא התפללה עד אז, יכולה להתפלל עד חצות היום. אלא שזה נחשב לתפילה שלא בזמנה.

אישה שנוהגת להתפלל שחרית, ובשוגג או אונס לא הצליחה להתפלל שחרית, יש לה להתפלל מנחה פעמיים, התפילה הראשונה לשם חובה, והשנייה לשם תשלומין (יעויין משנה ברורה סימן רסג ס"ק מג, והליכות שלמה חלק א' פרק יג סעיף ח).

בברכה,

הלל מאירס