חברה והשקפה

למה צריך חומרות ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! רק רציתי לדעת למה צריך להחמיר ביהדות? העיקר שנעשה את המינימום ההכרחי... לא?! אודה לכם מאד אם תענו לי על השאלה בהקדם... בתודהמראש שרה.

תשובה

שלום וברכה

אם האדם בא לעולם הזה כדי להנות מהנאות העולם הזה, ויש לו רק בעיות של הגבלות דתיות שאין להם כל תועלת או משמעות, אכן אין צורך בחומרות אל להסתפק במינימום ההכרחי שלא לעבור את החוק.

אולם כאשר האדם יודע שכל תכליתו בעולם הזה היא לצבור מצוות ומעשים טובים, וככל שנצבור יותר זכויות כך נזכה לחיי אושר נצחים בעולם הבא, הרי אין כל ספק שנעשה הכול כדי לזכות בכמה שיותר מצוות ובכמה שיותר מעשים טובים ונדקדק במעשינו יותר ויותר, ובכל דבר שנוכל להרוויח עוד קירבה לאלוקים נעשה זאת.

בהצלחה - בנימין שמואלי