שאל את הרב - כללי

רועי ורעות האם זיווג טוב

  • ו' שבט התשע"ו

שאלה

שבוע טוב! רציתי לדעת אם קשר של בני זוג הנקראים רועי ורעות יצליחו או שמא מרוב האותיות ר' ו ע' יש בעיה מבחינת קבלה או משהו כזה? תודה.

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

לא ידוע לנו שיש שום איסור לגבי שמות שקרובים אחד לשני.

אמנם לא כדאי להחליט על בסיס השמות לבד החלטות כאלו.

בעת חיפוש זיווג הגון, הדרך הראוי היינו לקבל שמות ומספרי טלפון של רבנים, מורים, מדריכים, חברים וכו' המכירים את הבחור/ה מקרוב מן העבר (ולא להסתפק רק בדיבור עם המשפחה שלו/שלה  לבד), ולדבר איתם דברים ברורים בנושא השאלות שעולות לך - כי בנוגע לשידוך ההלכה היא שאין איסור של לשון הרע. והם חייבים להגיד לך את מה שידוע להם כאמת.

בברכה

צוות הידברות