שאל את הרב - כללי

חופש מחלה בזמן נופש מטעם העבודה

  • ד' שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, בשבוע ששעבר הייתי בנופש בים המלח מטעם העבודה במסגרת גיבוש עובדות של הבנק. לצערי בזמן הנופש נסתמו האוזניים שלי ואז פניתי לקופת חולים ואבחנו שיש לי פקקי שעווה באוזניים. נתנו לי גם חופש מחלה ל-3 ימים- כל זה קרה בנופש עצמו. השאלה שלי היא האם מותר לי להביא לעבודה את אישור המחלה מקופ"ח או שזה נחשב לזמן שהיה בנופש ולא כמחלה? אם אביא את אישור המחלה שיש לי כמובן שיעשו לי את הימים האלו כחופש מחלה וישולם לי עבורם בתלוש משכורת. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

זאת אומרת שימי המחלה והחופשה חופפים? קיבלת משכורת על ימי הגיבוש?