חינוך ילדים

הלבנת פני תלמיד. האמנם?

  • ג' שבט התשע"ו

שאלה

שלום רב, אני מתחילה ללמד הוראה ומתנסה. ישנם ילדים בכיתה שמקללים, מרביצים אחד לשני ומדברים כך שאני לא יכולה לדבר. לכן אני נאלצת לדבר בצורה לא יפה, ולהרים את הקול על מנת שאוכל להשתלט על הכיתה. זאת אומרת שאני חלילה עושה הלבנת פנים לתלמיד? אם אני לא אהיה נוקשה איתם אני לא אצליח ללמד. זאת אומרת שאני לא יכולה לעבוד בהוראה אם כך כי בהכרח אני אחטא?

תשובה

שלום וברכה

אין כל חטא בהשתקה. כמובן שחלילה מלפגוע בתלמיד באופן אישי לומר לו אתה ככה או ככה.

ניתן להיות תקיפה ולהשתיק ללא כל העלבה ברמה האישית.