עבודה עם ערבים

  • ג' שבט התשע"ו

שאלה

שלום וברכה! כבר הרבה זמן שאני מחפשת עבודה, ומתעקשת על עבודה ללא ערבים כיון שאני מודעת לסכנה, למרות שאם הייתי מתגמשת בזה הייתה לי אפשרות כבר לעבוד ולכן אני כבר חושבת על האפשרות הזאת אבל יש לי חששות כיון שאיני חזקה רוחנית כל כך אבל מזה אני מתרחקת, למרות שאני רואה חרדיות שעובדות בסופרים שיש בהם ערבים וזה מחליש אותי, איזה טעם יש להתעקשות שלי? האם אלוקים רואה בזה משהו טוב? והאם יש על זה שכר?וגם יש לי חברות שיגחכו לתירוץ שלי לא לעבוד בחניות שיש בהם ערבים? אז מה עדיף להישאר בבית עד שנמצא עבודה עם יהודים בלבד?

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ואשרי חלקך שאת מוסרת את נפשך לקדושתך ולטהרתך.

תזכי לשפע קודש ולהצלחה רבה בכל העניינים בזכות מסירות נפשך למען כבוד שמו יתברך. אינני מאמין שאת חלשה רוחנית בת ישראל המוכנה לוותר על עבודה כדי שלמרו על קדושתה ועל יראת השמיים שלה היא לא חלשה רוחנית.

אציע בשלב זה עד שתמצאי עבודה מתאימה להרבות בשיעורי תורה או אפילו ללכת למדרשה כדי להתחזק יותר ברוחניות ובעז"ה תמצאי עבודה מתאימה ללא סכנות רוחניות חלילה.