4 שאלות חשובות

  • ב' שבט התשע"ו

שאלה

1. האם שורש ג'ינג'ר, שרכשתי בשופרסל עכשיו, יש בו בעיה של שמיטה? 2. חברה שלי עובדת כמטפלת לאישה זקנה לא דתיה, חלק מהעבודה זה להגיש לחמם לה אוכל מהמטבח של האישה הזקנה. השאלה האם בתור אישה דתית מותר לעבוד בעבודה כזו ? הרי האוכל והמטבח לא כשרים ויוצא שהחברה מתוך העבודה מכשילה את הזקנה כביכול שלא מרצונה. 3. האם יש בעיה כל שהיא , השקפתית או מוסרית להיות טבעונית גם בשבת וחגים?

תשובה

שלום וברכה

1. כשר.

2. אם לא מדובר בבשר וחלב יש להתיר. בשר וחלב אסור לה לחמם אף במחיר פיטורין.

3. אין בעיה.