שאל את הרב - כללי

מה היהדות אומרת על תינוק שנפטר יום לאחר הלידה

  • ב' שבט התשע"ו

שאלה

ילדתי לפני חודש ועשרה ימים תינוק זכר שנפטר יום לאחר הלידה כל ההיריון היה תקין ולא ראו שום מום לאחר הלידה אמרו שהלב פשוט לא מתפקד מאוד קשה לי לקבל את זה למרות שאני יודעת שהכל מעת השם׳ והכל לטובה

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה... מאד מאד מאד קשה לשמוע על דבר כזה.

אין הרבה מה לומר... ההשקפה שמה שנעשה מן השמים הרבה למעלה מתפיסתינו בודאי ידוע לך...

רק מה שאוכל לצייןזה שהיה מעשה ידוע מן הבעל שם טוב ז"ל שהוא הבטיח בן לאשה צדיקה וכך היה שנולד לה בן, ושמחו הזוג מאד, וכעבור בדיוק  שנתיים, הילד נפטר לעולמו; הגיעה האשה בוכה לבעל שם טוב ואמרה האיך יתכן דבר כזה, ואז הבעל שם טוב סיפר לה סיפור ארוך ממה שהיה פעם אצל ילד של מלך גוי שגדל בבית המלכות, והיה לו כומר שלימד אותו בצורה פרטית בשנת הבחרות שלו, והכומר הזה באמת היה יהודי, ובראותו את פקחות הילד וצמאונו לאמת התחיל ללמד אותו אודות היהדות, עד כעבור זמן רצה הבחור להתגייר, והיה מוכרח לברוח, ונעשה יהודי ואח"כ והיה לצדיק גדול ונפטר בשם טוב לאחר הרבה שנים. בבואו לשמים רצו לתת לו שכר על מעשיו שיכנס לאחת מן המקומות הכי גבוהות שישנם  בשמים עקב כל המסירות נפש והצדקות שלו, אבל בא המקטרג ואמר, האיך יתכן להכניס אותו למקום כ"כ גבוה, והלא אע"פ שנתגייר כאשר נעשה בחור, אבל בשנותיו הראשונים כשהיה תינוק הוא ינק מאשה נכריה, ואי אפשר לתת לו מדריגה רוחנית כל כך גדולה, ואז נעשה מהומה גדולה בשמים, ולבסוף פסקו לנשמה הגדולה הזאת, שהיא תרד שוב לעולם הזה אצל הורים צדיקים והוא יינק לשנתיים מאשה צדקנית כדי לכפר על אותם שנתיים שינק מן הנכריה, ואח"כ יוכל לחזור ולקבל את שכרו משלם במעלתו הגבוה בשמים.

וסיים הבעל שם טוב, והנשמה הזו הוא הבן שנולד לך.

ולכן יש לראות בכל נשמה שיורדת לעולם הזה, אפילו לזמן קצר ביותר, שהיא באמת נשמה גדולה של צדיק שבא רק לתקן איזשהו פרט קטן בעולם הזה, ואח"כ עולה למקום עליון לפי חשיבות נשמתו... ולצורך כך בוחרים בדרך כלל באנשים שבאמת בדרגה של צדיקים להורים.

שהקב"ה יתן לכם הכח להמשיך לעבדו באמונה שלימה ושכל הקושי והכאב שלכם, יתוספו לזכויות של כל היהודים לקרב את הגאולה במהרה.

רב נחום