שאל את הרב - כללי

לגבי נפטרים

  • ב' שבט התשע"ו

שאלה

שמעתי בדיסק כלשהו שלאחר שהגוף הנמצא בקבר מתכלה, (בעצם נאכל הבשר), לנשמה אין יותר קשר עם העולם הזה, האם זה נכון? איך זה מסתדר עם כך שאומרים שתמיד שמגיעים לקבר בבית עלמין הנשמה רואה ויודעת מי נמצא? ואם זה נכון, מה זה אומר בדיוק אין יותר קשר?

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה. לא אדע ממי שמעת את ההסבר של "שלאחר שהגוף הנמצא בקבר מתכלה, לנשמה אין יותר קשר עם העולם הזה", כי לפי מה שאני הבנתי, כשנאכל הבשר הוה סיום של העונשים שהגוף סובל, אבל עדיין נשארים העצמות, ועל העצמות שוכן חלק מנפש האדם.

ולכן לכאורה נכון מה שציינת, שכאשר מגיעים לקבר בבית העלמין הנשמה נמצאת שם, כלומר חלק ממנה השוכן במקום מנוחתה.

ונמצא מכל זה שלכאורה התיאור של "אין לה יותר קשר עם עולם הזה" באה שלא במדוייק. ואם תפגוש את נותן השיעור ששמעת ממנו, אולי תנסה  להבהיר את הדברים.

בברכה,

רב נחום