האם מותר לאישה ללחוץ יד לגוי?

  • ב' שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב! רציתי לשאול האם האיסור של שמירת נגיעה תקף גם לגבי נגיעה עם גוי, ולאו דווקא נגיעה של חיבה, יש גויים במקום שאני עובדת ולפעמים הם באים ללחוץ יד. יש איסור? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

חיוב שמירת נגיעה תקף גם כלפי גויים, ולכן אסור לאישה ללחוץ יד לגוי (כן מפורש בספר חסידים סימן תתרצ. וע"ע בשו"ת דברי פינחס חלק א' סימן ס אות כ-כא ובשו"ת שערי יושר חלק ה' סימן קו).

והעצה היא להסביר להם בדרכי נועם כי על פי התורה אסור לאישה להושיט יד לשום גבר, ובדרך כלל מקבלים זאת בהבנה, וכן כתב הרב פינחס מייערס שליט"א אב"ד האג בשו"ת דברי פינחס (שם אות מא) וזכרתי ימים מקדם בעת שישבתי בתוך עמי בק״ק האג יע״א ולעיתים הושיטו נשים חשובות משרי הממשלה ובית המלוכה את ידם אלי כדרך שנהגו הם לאות נימוס, ותהלות לה' לא החזרתי מעולם אלא הסברתי להן בדרכי נועם כי דת תורתנו הקדושה אוסרת לנו להושיט יד לאישה, וכמעט תמיד קבלו הדברים בהבנה. ע"ש.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס