חברה והשקפה

האם לשנוא יהודי שלא הולך עם חליפות שחורות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! אני שוטר העוסק בביטחון הפנים ויש לי שאלה מאוד פשוטה וקצת מרגיזה, איך אתה יכול להסביר את התופעה שהראו לאחרונה בטלוויזיה על חסידי וויז"ניץ אשר רגמו באבנים את היהודים החילונים אשר בסה´כ צילמו אותם, ואיך אתה מסביר את כל הכתבות לאחרונה על המעשים המגונים המתגלים במגזר החרדי. אני יכול לומר לך שפעם אחת בכדי לא לחלל את השבת הלכתי לאחר תיגבור בהר הבית ברגל לישיבה של הרב אלבז ובדרך קיללו אותי ילדים קטנים שראו אותי עם מדי משמר הגבול איך אתה מסביר את השינאה הזאת כלפי יהודים ועוד מהצד שאמור להיות ההפך- לקרב, לאהוב, לקחת לכף זכות. בהתנתקות קראו לי נאצי!!! (ולמרות שאני נגד זה לגמרי!!) בבני ברק כשבאתי לקנות ספר לא הסתכלו לכיוון שלי ויחס כל כך מגעיל!! אני לא מבין מה מלמדים אותם שם? האם לשנוא יהודי שלא הולך עם חליפות שחורות??? והאם ככה הם חושבים שיקרבו את הגאולה?? לתשובתך אודה.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה מאוד;

הינך מעלה הערות וטענות רציניות ביותר.
כל מה שקשור בתקשורת, אל תאמין להם, מפני שהם מחפשים אותנו, והם מעוותים מציאות, מוציאים דברים מהקשרם, ומשקרים בעזות.
אך יש לך טענות אישיות שקשה לדחותם, ולכן אני אומר שיש בכל מגזר בעולם, ולכל עדה וקבוצה, חסרונות ומעלות, פלוסים ומינוסים.
אין ספק כי מאידך גיסא ומצד השני, יש לחרדים ולדתיים מעלות רבות ועצומות, ודברים מעולים ונהדרים.
מלבד האמונה, התפילה ושמירת שבת, כשרות, תורה ומצוות וכו', הם רגילים בצדקה ובגמילות חסדים טובים, בלי סוף וגבול, ויש צדיקים רבים בתוכם, ויתרונות רבים נוספים.
בקיצור, תשתדל להסתכל על הצד הטוב מאוד.

הצלחה וברכה;

יעקב משה