תורה ומדע

שאלה בנושא סיפור הבריאה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבודו! יש לי שאלה בנושא ספר בראשית פרק א ו-ב. שאלתי היא: מדוע ישנם הבדלים בין הבריאה המוצגת בפרק א לעומת סיפור גן העדן? כגון סדר הבריאה שבפרק א האדם נברא ביום השישי והוא נברא לאחר שהצמחים נבראו ואילו בפרק ב הוא נברא לפני הצמחים ? ועוד שאלה: מדוע בפרק א יש התייחסות לימים ובסיפור גן העדן אין התייחסות לימים? אני לומד בבית ספר חילוני ובו בכל שיעור תנך מציגים לנו סתירות כביכול. המורה טענה שישנם 2 הבדלים אלו מכיוון שהיו 2 מחברים לסיפורי הבריאה(2 קבוצות של מחברים, אנשי עם) אשמח לקבל תשובה לשאלתי תודה רבה ותמשיכו עם העבודה הנפלאה שלכם.

תשובה

שלום וברכה

כפי המבואר בדברי חכמים הרי בעוד שבפרשה הראשונה מבוארת הבריאה בכללותה ללא כניסה לפרטים.

ובפרק ב´ מבוארת בפרטויות סיפור בריאת האדם שכמובן היתה ביום שישי כפי שבואר בפרק הקודם  וכן גידול הצמחים, שלפני תפילת האדם היו הצמחים מוכנים לגדילה עךל שפת הארץ, ועדיין לא פרחו עד לתפילת האדם עליהם.

התורה כולה ניתנה מהבורא ולא חוברה ע"י אנשים.

בהזדמנות הבאה כאשר המורה מכחישה את מסירת התורה מהבורא, שאל אותה בשם מי אנחנו משתלטים על הארץ הזאת ? בשם אגדת עם?

עלה והצלח - בנימין שמואלי