אמונה

כיצד מחזקים את האישה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! לפני כ-7 שנים חזרתי בתשובה (חצי שנה לפני החתונה) וברוך ד" התקדמתי בצורה הדרגית ומאוד טובה בעבודת ד". לעומת זאת אשתי שגם מתחזקת ,אצלה הקצב הוא הרבה יותר איטי היא אומנם שומרת שבת ברמה גבוהה מקפידה מאוד על כשרות מהודרת טיפוס שקט וביישנית עם מידות טובות ומאידך עדיין לא מברכת לא אומרת את ברכות השחר ואפילו לא נוטלת ידיים בבוקר והדבר שהכי קשה עבורה הוא להיפטר מהיצר הרע של הטלויזיה (למרות שהרבה פעמים הסברתי לה בצורה נעימה שהכבלים הם ממש ההיפך הגמור מהתורה הקדושה ומהיהדות וכמובן שהם נגד רצונו של הבורא יתברך ) אני מאמין שברגע שנצליח להוציא את הכבלים מהבית, באופן הדרגתי כבר יבוא השאר(אצלי בכל אופן זה חולל שינוי משמעותי בעבודת ד" מאחר ואני לא צופה במכשיר בכלל כבר מעל שנתיים) והשאלה שלי היא האם כבודו מכיר איזו שהיא דרך או הרצאה מרתקת בכדי לגרום לה להתנתק מהצפייה במכשיר הזה? או רעיון אחר?

תשובה

שלום וברכה

אני חושב שעליך לפעול ההיפך.

ראשית נסה לקבוע איתה שיעור בספר מוסר או ספר הלכות אחת לשבוע, ונסה לבאר לה בטוב טעם את הנלמד, ולאחר שתתחזק יותר ותתקרב יותר בשמירת המצות, בטוחני שהיא מעצמה תשמח להעיף את הטומאה מהבית.

מומלץ ביותר להירשם לסופ"ש של אירגון ערכים ואירוע זה יתן לך גם כן דחיפה עצומה להתחזק יותר ויותר.

והעיקר לא ללחוץ על אשתך ולתת לה ללכת לאיטה, ובעז"ה היא תזכה לעלות גם כן על דרך המלך.

בברכה - בנימין שמואלי