אמונה

יש לי חשש וספק שאכן נכשלתי בעוון גזלוזה מציק לי ומייסר אותי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רב נכבד! מאז שהחלתי בתהליך של התקרבות לבורא עולם,יש לי חשש כבד כי נכשלתי בעוון גזל במסגרת עבודה שבה עבדתי לפני מספר שנים. משום שתקציב ניהול חודשי שיועד לצורכי העבודה הופקד בידיי במזומן והוא לא תמיד הספיק לצרכי החודש,היו מקרים שהוצאתי מכספי הפרטי על מנת לספק את כל הצרכים שלהם יועד התקציב (נהלתי דירות של דיירים מוגבלים). משום כך בשלב מסויים נוצר מצב שנעשה בילבול ועירבוב בין כספי האישי לבין כסף שניתן לי לצורך ניהול הדירות. המון פעמים הוצאתי מכספי הפרטי לצורכי הדירות.לצערי היו גם מקרים שבהם לא הקפדתי והשתמשתי בכספי התקציב לצרכיי הפרטיים (במסגרת העבודה.כגון :נסיעות,מזון וכו",) למרות שבזמן שסיימתי את עבודתי הגשתי דוח כספי מאוזן ואף הוצאתי מכספי הפרטי על מנת לאזן אתה הקופה.יש לי חשש שעדין נכשלתי בעוון גזל.אין לי יכולת לדעת אם הדבר נכון.ואם כן באיזו סכום מדובר (בוודאי שאינו גדול). אך עצם העובדה שיש לי חשש וספק שאכן נכשלתי בעוון גזל מציקים לי מאוד ואף מייסרים אותי. חשבתי לקחת סכום סימלי ולתת אותו לדיירי הדירה שיהווה מעין כפרה ותיקון לגזל שאפשר ונכשלתי בו.מה לדעתך עלי לעשות כדי לכפר על עוון זה ? מהם האפשרויות העומדות בפני על פי ההלכה? אנא שלח תשובה מופרטת ככל האפשר וגאל אותי מיסוריי. בכבוד רב ובציפיה .

תשובה

שלום וברכה

בכל פעם שאתה תורם צדקה עליך לחשוב שאתה נותן את הצדקה לזכות החוב שיש לך אולי עדיין להוסטל, עד שתשלם את כל חובך בוודאות גמורה.

ובכך סר עוונך וחטאתך תכופר.

בברכה - בנימין שמואלי