תפילה וברכות

שמעתי מרב גדול שאסור להתפלל באוטובוס.למה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמעתי מרב גדול שאסור להתפלל באוטובוס.למה?ואם אני חייבת?ומה עם אמירת תהילים?? 2.קבלתי על עצמי תפילת מנחה.אם שכחתי לומר מה עושים? 3.קבלתי על עצמי אשר יצר מתוך הכתוב.האם יש עניין בדבר?האמת שזה נורא קשה... האם אפשר להפסיק ולקחת משהו אחר על עצמי?? 4.בלי לשים לב בטעות הפלתי תפילין.מה הדין?? תודה רבה האתר פשוט מדהים!!!

תשובה

שלום וברכה

1.מיהו הרב?

מותר לומר תהילים וגם להתפלל בעת הצורך באוטובוס.

2. תשלימי בערבית.

3. יש תועלת מסוימת בקריאה מתוך הכתב שמסייעת לכוונה.

אפשר להתיר את הנדר, אם קיבלת לכתחילה "בלי נדר", אין צורך לקבל על עצמך משהו אחר.

4. אם התפילין היו בתוך התיק, אין צורך לעשות כלום.

בברכה - בנימין שמואלי