תפילה וברכות

ברכות קריאת שמע למנהג בנות ספרד

  • כ"ט טבת התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, אני קוראת בבוקר ברכות השחר, ברכות התורה וקריאת שמע עד ד' אלוקיכם אמת. אני לא מתפללת שחרית, מנחה או ערבית. קראתי השבת בילקוט יוסף שנשים אינן רשאיות לקרוא שמע בבוקר בשם ומלכות. מצד שני, נשים כן מחויבות במאה ברכות ביום וגם בקבלת עול מלכת שמיים וחשבתי שזה בסדר עד היום. קצת התבלבלתי האם מותר לקרוא שמע בבוקר בשם ומלכות או לא? תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

קריאת שמע - היינו מפסוק שמע ישראל עד ה' אלוקיכם אמת - מותר לקרוא עם שם ה' כרגיל.

ברכות קריאת שמע - דהיינו יוצר אור, אהבת עולם, גאל ישראל והשכיבנו - לפי מנהג בנות ספרד - יש לומר ללא הזכרת שם ומלכות (שו"ת יביע אומר חלק ב' חלק אורח חיים סימן ו), אולם בנות אשכנז יכולות לומר גם ברכות אלו בשם ומלכות (משנה ברורה סימן ע סק"ב).

בברכה,

הלל מאירס