תפילה וברכות

שאלות על תפילה

  • כ"ח טבת התשע"ו

שאלה

 יש לי כמה שאלות 1.מותר קרוא התיקון הכללי בשבת עם הבקשה שאחריה ("תוציא אותי לאור מהחושך...")? 2.בזמן תפילה 18 וכלתפילה האם מותר לגעת בפנים ובעיניים? 3. אני נוהגת להגיד קריאת שמע ישראל פעם ביום בכל שעה במהלך היום. ועוד אחת לפני השינה. ואז אמרו לי שיש שעה מסוימת שמותר לקרוא עד 9בבוקר משהו כזה.האם מותר לקרוא קריאת שמע עם "ואהבת.." בכל שעות היום? כי שחרית אני מפללת בערך ב10 או 11 עם קריאת שמע. ואם קמתי מאוחר אז אני קוראת קיראת שמע ואהבת את.... ואז מנחה. האם זה בסדר? תודה

תשובה

שלום וברכה

1. מותר.

2. מותר.

3. זמן קריאת שמע הוא לגברים בלבד, אין חובה לנשים לקרוא את שמע בזמן מיוחד, אם כי יש מעלה לנשים לקרוא את קריאת שמע בזמן.

את ינוהגת נכון מאוד שאף אם את קמה מאוחר את קוראת את כל הקריאת שמע.

בהצלחה,