חברה והשקפה

קרי בחלום בזמן תשובה?

  • כ"ח טבת התשע"ו

שאלה

לכבוד הרב שלום. אני נמצא בתהליך של התקרבות לדת. נמנע מצפיה בתוכן העלול להכיל תוכן גס וכו'. ביום שישי התעוררתי בשעה 1 בלילה מחלום. בחלום אני מוצא עצמי משחק במערכון סטנדאפ בו אני תופס את השחקן שאיתי בישבן ואז אני מתעורר בבהלה כשאני מרגיש ש"זה זה". רצתי לשירותים. ואכן יצאו כמה טיפות ה' רחם עלי. למה זה קרה לי? ביום שישי ספציפית אפילו הלכתי לקנות שעון שבת כדי שהמנורה בחדר תישאר דולקת כדי שאוכל לקרוא בשקט. ואכן קראתי קצת הלכות ופרשת שבוע. לא הייתה סיבה לעניות דעתי שאחלום חלום מוזר שכזה. אני גם לא רואה מערכוני סטנדאפ. אני שומע שיעורי מוסר שעות על גבי שעות ואני לא זוכר אפילו שחששתי מזה לפני שהלכתי לישון. אז למה זה קרה? האם זה קשור למראה שנפל אלי בבית? (כמו אישה שבאה בצורה לא צנועה? האם זה ניסיון?)

תשובה

שלום וברכה

אשריך שזכית להתחזק ולהעלות ושכרך גדול מאוד.

הניסיון העיקרי בענין זה הוא שהיצר רוצה להחליש אותך ולהראות לך שאתה כביכול לא שווה כלום וכל עבודתך בתשובה היא לא מוצלחת. אסור להתייחס כלל לעניין זה. תקפיד לקרוא קריאת שמע שעל המיטה ואם  יש לך קרי בחללום תשתדל לטבול במקוה טהרה או לפחות להתקלח לפני התפילה ולא לדאוג כלל יותר.

אם תרצה הכוונה נוספת בכל תהליך התשובה שלך נשמח לסייע לך. נא לשלוח לנו מס' טלפון ונשוב איליך.