שאל את הרב - כללי

איך מוצאים רב-עשה לך רב.

  • כ"ו טבת התשע"ו

שאלה

אם אני רוצה שיהיה לי רב/רבנית שאוכל להתייעץ בעיניני השקפה לרוחניות. איך מוצאים?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

 שתבררי אודות רבנים/רבניות באזור שלך או רב של חברתך במצב הדומה לשלך, שיוכל להיות שליח טוב בשבילך : דהיינו, שיש לו את הכוח הדרוש כדי שיוכל באמת להבין אותך ושאת מרגישה בנוח בשיחה איתו/איתה, שהוא/היא מבין/נה אותך.

תערכי פגישות עם מספר רבנים/רבניות  כאלו דרך הטלפון (כגון פגישת היכרות לרבע שעה), ואחרי שתמצאי אחד או שתים שאת מרגישה שהם מבינים אותך, אז תנסי לבחור רב אחד מהם להדרכה ולהשקפה (גם צריך שיהא רב אחד [יכול להיות רב אחר] לפסקי הלכה, אם עדיין אין לך).

ואסיים בברכה, שתזכי בעזרת השם לסייעתא דשמיא במציאת רב או רבנית מתאים/מה, ושתזכי להגיע לדרגות הטהורות ברוחניות אשר את שואפת אליהם.

בברכה,

רב נחום