האם צריך לשמור 6 שעות אם אכלתי מאכל פרווה שבושל בכלי בשרי אם עברו 24 שעות מהפעם הארונה שבושל בו בשר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום כבוד הרב! לאחרונה קיבלתי תבניות לתנור אפיה אבל פחדתי לאפות בהן מאכל חלבי מכיוון שאיני יודעת מה נאפה בהן בעבר (קיבלתי תנור משומש עם תבניות)ונאמר לי שאני יכולה לאפות ללא חשש מפני שב 24 השעות האחרונות לא נאפה בתנור דבר בשרי. האם מותר לבשל בכלי בשרי למאכל חלבי אם עברו 24 שעות מאז שבושל בכלי בשר? 2. האם צריך לשמור 6 שעות אם אכלתי מאכל פרווה שבושל בכלי בשרי אם עברו 24 שעות מהפעם הארונה שבושל בו בשר? תודה

תשובה

שלום וברכה

אסור לבשל בכלי בשרי, מאכל חלבי, אפילו לאחר 24 שעות, ללא הכשרה.

את התבניות אי אפשר להכשיר, ויש לקנות תבניות חדשים.

את התנור יש להכשיר בחום הגבוהה ביותר בניתן למשך חצי שעה, לאחר שעברו 24 שעות מהשימוש האחרון.

2. לא צריך להמתין, אפילו עם לא עברו 24 שעות.

בברכה - בנימין שמואלי