זוגיות

ברצוני לדעת אם כעת מתאים לי להתחתן אני בת 17.5 ואני עדיין לומדת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב...ברצוני לדעת אם כעת מתאים לי להתחתן אני בת 17.5 ואני עדיין לומדת..אני רוצה לדעת אם אפשר לדעת זאת דרך תאריך הלידה....אשמח לקבל תשובה !! האם אני צריכה לחזור בתשובה?

תשובה

שלום וברכה

אם את מרגישה כבר בשלה לכך, בוודאי את יכולה להתחתן.

כל יהודי ויהודייה מצווים לשמור את כל התורה והמצוות גם אם הוריהם לא חינכו אותם על כך, וכל מי שלא שמר חלק ממצוות ה´ מכל סיבה שהיא עליו לשוב אל קונו ולבקש את סליחתו על כך שבשוגג או במזיד לא קיים את מצות ה´ והבורא מקבל את תשובת עם ישראל, ומקרבם איליו.

ועל כן אם את לא זכית לקבל חינוך יהודי שורשי, המלמד לחיות בחיי תורה כרצון הבורא, בוודאי חובה עלייך ללמוד את כל מה שאת מחוייבת וכך תזכי לחיי אושר בעולם הזה ובעולם הבא.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי