זוגיות

שלום בית ושמירת שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בן אדם מאוד מאמין ,עושה השתדלות ורוצה לשמור שבת ויש לי בעיה עם אשתי היא לא רוצה לשמור שבת ואני לא רוצה לחבל בשלום בית שאלתי היא אם יש איזו שהיא הלכה או דרך אחרת לטפל בנושא ? תודה

תשובה

שלום וברכה

גם אם אשתך לא שומרת את השבת, אתה יכול לשמור את השבת כראוי לא חשש, ומבלי להקשות על אשתך, שלא זכתה עדיין להכיר בגודל מעלת השבת.

נקווה שבמשך הזמן היא תבין את גודל מעלת ערך השבת, ותסכים להתקדם איתך, וראוי להשפיע בדרכי נועם ובאיטיות, על נפשה שתרצה להבין ולהכיר את היהדו, כך היא תתקדם לאיטה בשמירת המצות ובשמירת השבת.

אך כפי שכבר ציינתי לעיל, אינך יכול כפות עליה כלום, ועליך לחיות עימה באהבה ואחווה, למרות שאינה שומרת שבת עדיין.

בברכה -בנימין שמואלי