שאל את הרב - כללי

האם מותר טלוויזיה בשבת

  • כ"ב טבת התשע"ו

שאלה

היי.. אני שומרת שבת יותר מחצי שנה ועזרתי לחבר שלי להתחזק ושנינו שומרים שבת במלואה! בזמן האחרון כל פעם מתווכחים איתי שמותר לראות טלוויזיה כל עוד אני לא נוגעת בשלט אני תמיד מתווכחת שאסור אבל גם משהי אמרה זה כמו להדליק מזגן לפני שבת ולהינות ממנו כל השבת ולא כתוב בתורה כלום על טלוויזיה כי לא היה דבר כזה..אין לי הסבר מדוע אסור לראות בכל זאת טלוויזיה שזה אפילו לא כתוב בתורה. מאוד חשוב לי הפירוט אם מותר לראות או לא ואם לא מה ההסבר לכך שאני אוכל לפרסם ולענות לכולם. גם בעיקר חבר שלי מסתכל ששמים ונמאס לי להתווכח איתו שזה אסור כי כולם אומרים לו שזה בסדר ומותר וחבל על כל השבת ששומר. אשמח לתשובה

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

מצד ל"ט מלאכות שבת, מה שטוענים נכון, שאין איסור מצד המלאכות מכיון שלא עושים שום מלאכה אם משאירים את הטלויזיה דלוק כל הזמן מלפני שבת עד אחרי שבת;

אבל מכל מקום, מתוך הלימוד בשולחן ערוך ומצד מה שאומרים הפוסקים, הדבר אסור מפני שעריכת התכניות באולפן כרוכה בהרבה מלאכות האסורות בשבת, הנעשות על ידי ישראלים מחללי שבת בעוונותינו הרבים. ואם עברו ועשו כן אסור להסתכל בטלויזיה, משום שהוא נהנה ממלאכת שבת הנעשית על ידי ישראל מחלל שבת (שו"ת יביע אומר חלק ו' חלק אורח חיים סימן לד).

אשריכם שאתם מתחזקים לשמור השבת, ויהי רצון שיתן לכם השם יתברך הכח להמשיך בדכרככם הטוב.

בברכה,

צוות הידברות