נשים

כיסוי ראש חלקי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לדעת, אני נשואה כבר 4 שנים ואני מכסה את ראשי במטפחת, אך לא מכסה את כל השיער ז´א השיער מגולה כ4 אצבעות.כיון שנורא נורא נורא קשה לי לכסות את כל השיער רציתי לדעת אם זה ממש חמור לגלות כ´כ הרבה מהשיער?והאם עדיף לשים פאה?

תשובה

שלוםוברכה

ראוי שתנהגי לגלות רק שני אצבעות, ולבנות ספרד הדבר עדיף מפיאה, בנות אשכנז יש להם להעדיף ללבוש פיאה צנועה יותר מאשר ללכת בגילוי קצת משערות הראש.

אולם אם אינך יכולה לפעול בנפשך שלא לגלות יותר משני אצבעות, עדיף לך לחבוש פיאה צנועה גם אם את מבנות ספרד.

אולם בנות ישראל היודעות את מטרצת  ביאתם לעולם, ויודעות אתגוטדל מעלת הצניעות, ואת המעלה הגדולה של כיסוי הראש, דבר המיאי שפע של ברכה ושפע של קדושה, וזוכים בכך לילדים תלמידי חכמים ויראי ה´ בוודאי לא יוותרו על כל מעלות אלו, ויכסו את ראשם בצניעות כראוי וכיאות לבת המלך.

היי חזקה - בנימין שמואלי