נשים

טהרת המשפחה#

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני נוטלת גלולות למניעת הריון ללא כל סיבה רפואית או כלכלית האם זה זרע לבטלה, והאם אני חייבת בשמירת טהרת המשפחה וטבילה במקווה כן/לא

תשובה

שלום וברכה

א. אין זה איסור של הוצאת זרע לבטלה. אבל יש בכך ביטול מצוה. ואם עדיין אין לך בן ובת העניין חמור יותר.

ב. ברור שחייבים לשמור טהרת המשפחה גם אם אין סיכוי לכניסה בהריון, ואין כלל קשר בין הענינים. [אלא שאם נכנסים להריון ללא שמירת טהרת המשפחה יש לזה נגיעה גם לעובר]. דהיינו שאם את רואה דם [ווסת, או נזילה מקרית] יש לפרוש, ולקיים מצוות נידה, בספירת שבע ימים נקיים וטבילה במקוה כשירה.

בהצלחה - מנשה ישראל