רציתי לשאול איזה כשרות אני יכולה לאכול בבשר ובעוף ובכללי חוץ מהבד´ץ העדה החרדית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. -התחלתי לשמור על כשרות, ורציתי לשאול איזה כשרות אני יכולה לאכול בבשר ובעוף ובכללי חוץ מהבד´ץ העדה החרדית..אני רוצה הכשר הכי טוב לא משהו בסיסי כזה (אני ספרדיה) -הבנתי שספרדים אוכלים הכשרים אחרים ואשכנזים הכשרים אחרים.. למה?! מה בגלל שההורים שלהם באו מפולין וההורים שלנו באו ממרוקו אז יש לנו גוף שונה? איך זה יכול להיות שזה אותו תורה ולאחד זה כשר ולשני לא.? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

את יכולה לאכול עטרה, בית יוסף, בד"ץ בעלזא, הרב לנדאו, בד"ץ אגודת ישראל.

בכשרות המהודרת אין הבדל בין אשכנזיים לספרדים, והמותר לזה מותר לזה.

ברבנות הרגילה ישנן קולות שנוהגות לפי פוסקי אשכנז, אשר לדעת רבני ספרד הדבר אסור.

אולם כמצויין, בכשרות המהדרין, אין כל הבדל.

שבת שלום - בנימיין שמואלי