שאל את הרב - כללי

עד מתי?היכן הרחמים

  • כ' טבת התשע"ו

שאלה

לכבוד הרב אני בצער נוראי ממש דבר לא הולך בחיי . פניתי לרבנים גדולים שאמרו לי שלא אנשא וזו גזרה . הרב ניר בן ארצי / הרב גיא חבורה לפני 5 שנים הלכתי לרב דוד אבוחצירא וזה אמר שאחליף את שמי לנועה ואתחתן החלפתי את שמי ולא התחתנתי ואני תכף בשנות הארבעים לחיי לצערי ובצער רב מאז החלפת השם לנועה ראיתי רק ייסורים פיטורים מעבודה קבועה , בזיונות, תאונה קשה , קשיים בפרנסה ומאז איני עובדת למרות נסיונותיי הרבים חזרתי אל הרב ואמרתי לו שאמר לי שאם אחליף לנועה אתחתן והכל יסתדר הרב אמר לי איני אלוהים ואי״ה תתחתני ואם לא אז לא . אני בצער רב ומאוכזבת מתשובתו לפני החלפת השם לפחות הייתה פרנסה כעת גם זה אין ואיבדתי את יופיי שהיה ונורא קשה לי הלכתי לרב רפאל מאמו וזה אמר לי כשבירך אמר ״ אבא שבשמיים ראה כמה צער יש לה בטל את הגזרה שלא תשאר לבד ״ מדבריו אני הבנתי שזו גזרה שאני בגפי וצערי רב וסבלי עצום הלכתי לרב גיא חבורה וזה אמר לי שאני נשמה גבוהה מניצוץ של נביאה שהייתה לעם ישראל ושברית כרותה לשפתיים שכל מה שאני אומרת נחתם בשמיים ואמר שאינו רוצה להבטיח לי דבר שלא אשתגע ... ואמר שינסה לקבל דברים שזה יתבטל אך לא קיבל מסר שזה עוזר ואמר לי שאני כאן בכדי לתקן מה שחטאתי מגילגולים קודמים ושיש כעס רב בשמיים עלי ומלחמה עצומה עלי כי איך נשמה גבוהה כמותי מלינה על סבלי ולמה אני בצער ודמעות וטען שדימעותיי נועלות שערים ולא פותחות שערים וזה לשאלתי שהרי אומרים תשובה / צדקה קורעות את רוע הגזרה ומה עלי לעשות שגזרה זו תתבטל הוא אמר לי שהוא מקבל מסר עבורי להתחזק יותר ולהיות בשמחה ואני שואלת איך אדם יכול להיות בשמחה כשהוא יתום מהורים שנים והוריי נפטרו בטרם עת בדמי ימייהם ואיך אשמח כשאני בדוחק ובצער ולבד ללא בעל ללא ילדים איך ללא משען ותמיכה ואיך אשמח כשה׳ לא חס עלי . אני נושאת עיניי למרומים ומדברת עם ה ׳ ואומרת שקשה לי ואין לי כוחות יותר אני דורשת טוב בעל וילדים ופרנסה ושחן פניי ישוב ושאוכל לעבוד אותו בשמחה אך אין כל שיפור אני גם אומרת חד וחלק שאיני רוצה להגיע לעולמות עליונים ומקומות של צדיקים גדולים על חשבון העולם הזה אני רוצה לשמוח גם בעולם הזה אני רוצה תכלית בעולם הזה אני רוצה בכל וילדים עכשיו ופרנסה ושפע בכדי שאוכל לעבוד אותו בשמחה כפי שהרב אומר שמצפים ממני בשמיים הרב אמר לי שגם אם מברכים אותי. צדיקים גדולים זה לא עוזר כי אני נשמה עצומה ויש עלי מלחמה גדולה בשמיים שאומרים כיצד נשמה גבוה. זו מתלוננת על ייסוריה ולא שמחה בייסוריה ... ולטענתו פנייתי לרבנים גורמת לכעס רב כי עלי לפנות רק לבורא אך שאלתי למה כשאני פונה לה ׳ אין שיפור כאילו אני בהסתר הרב אמר שלא. הייתי שמחה בייסורי העצומים אז הייתי מקבלת רוח הקודש ומקבלת קהל ... ממש דברים מוזרים ואני תוהה כיצד אדם שלוקח מצווה קטנה זוכה לניסים מעל הטבע ומדוע אני שמוכנה לקבל כל קבלה בכדי לזכות להנשא וללדת ילדים כמו כל בנות ישראל לא קורה כלום כבוד הרב אין לי כוח לסבול אין לי כוח לייסורים אני מבקשת שכל מי שקורא את המודעה הזו וליבו נכמר עלי שיתחייב להתפלל עלי לזיווג במהרה ולילדים ולפרנסה ולחן ושיקבל קבלות עלי ויבקש מכל מכריו בתי כנסת / כוללים משפחה חברים כל מי שיכול להתפלל עלי לרחמים עצומים לניסים גלויים שיעשה זאת אנא אמרו לי איך מבטלים גזרות כאלו ומה אעשה שאין לי כוחות לסבול זאת עייפתי מייסורי וממצבי מדוע אין לי תקנה זה מעציב אותי נורא ומסתכל האם כל מה שאעשה ואקבל לא יעזור לי כאן ומה שווים אלו החיים ללא שמחות ואיך אדם מתייסר אמור לשמוח זה לא אמיתי אני לא ברמה שאני יכולה לשמוח ולצהול לאור ייסורי אין לי שמחה בחיי אין לי איש בעל ילדים חן פרנסה בית הצלחה אין לי כלום איך אפשר שאהיה בשמחה ומה שווה אדם בלי בן זוג וילדים בתורה כתוב לא טוב היות אדם לבדו אז מדוע אני לבד איני רוצה בזה ומדוע תפילותיי ודמעותיי לא עוזרות ומדוע הוריי שנפטרו לא יכולים לסייע לי האם זה הגיוני שאם נגזר עלי לא ניתן לבטל את הגזרה בשום מחיר הרי אומרים שניתן לבטל גזרות אז למה אני לא זוכה לישועות ושמחות ועד מתי אחכה ולמי ... האם לאור גילי וצערי מותר לי ללדת ילדים מתרומת זרע ואם כן מדוע זו מנת חלקי ללדת ילדים ללא אב כמו ממזרים למה ואיך הם יתחנכו במוסדות דתיים הם יתבזו שם אז ה לא משאיר לי ברירות שאם אבחר ללדת לבד לצערי אז אצטרך להתרחק מהדת כי בחברה הדתית ילדים מתרומת זרע לא יתקבלו ואיש לא ירצה להתחתן איתם ורק במגזר החילוני יוכלו להתחתן רק נישואין אזרחים - האם זה פייר שאני נצר למשפחת כוהנים צריכה לעולל זאת שיהיו לי ילדים ללא אב כי לא נותנים לי להנשא מאת ה ואין לי דרך לתקן קראתי בפורום שהרב קנייבסקי אומר שיש אנשים שלא נגזר שיתחתנו למה זה? זה עונש עצום וכואב למה ? בעוון מה זה מגיע ואיך אפשר לתקן מי יכול לסנגר על נפשי המעונה אני לא יכולה יותר כבוד הרב פשוט איני יכולה הרב אמנון יצחק בירך אותי ישועה אין הרב מאמו בירך ישועה אין הרב דוד אבוחצירא אמר לי להחליף לנועה ולא התחתנתי ובפעם השניה כשאמרתי לו שהוא אמר שאחליף אתחתן ועד מתי אחכה ולמה לא זכיתי אמר שהוא לא אלוהים מה אני אמורה לעשות הכי קל לומר שמחי בייסורייך אף אדם לא מבין מרת נפשי ואף אדם בעל דעת לא יכול לשמוח כשהוא לבד בשבת חג ללא בעל. ללא אהבה ללא אדם שידאג לו ישמח אותו ללא זרע קיימא של ילדים איך אדם יכול להיות לבד ולשמוח זה גיהנום חד וחלק איך אדם יכול לשמוח אני באופן אישי לא יכולה וצערי רב חיכיתי וציפיתי ועכשיו אני כבר מבוגרת בקרוב 40 מי יבין לליבי ומדוע אין זכות אבות שתבטל זאת אני פונה בדמעות לכל מי שיכול לעזור לי איך לבטל את הגזרה ומצפה לתשובות כנות ולא מריחות היכן אומרים צדיק גוזר ה מקיים אני דורשת שאם יש צדיקים שיגזרו לביטול הגזרה הזו וגם אם טיפשי לומר אני אומרת שאני מוכנה לוותר על חלקי בעולם האמת אם אני אמורה להיות בעולמות נכבדים אני מוכנה שיקזזו לי משם כדי שאוכל להנות גם כאן במהרה ולהתחתן וללדת ולראות ילדים ונכדים ולשמוח בשבת ובחג וכו בבקשה תתפללו למעני במהרה אני רוצה ישועות גלויות

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

קראתי את כל מכתבך וקשה מאד מאד לשמוע על מצבך.

איני מקובל אמנם אייעץ לך בס"ד  כמה עצות שיוכלו לעזור בעזרת השם במישור הטכני:

1. כדאי לך לברר מה הן אותן המדות שאת חוננת בהן (כי כל אחד בעולם חונן משעת לידתו בזכות הנשמה שבו, בכוחות מיוחדות נפלאות), ואח"כ תמיד תתרכזי על הפיתוח והפריחה  של אותן המדות.

והדרך שתוכלי לברר מה הן אותן המידות הטבעיות שחוננת בהן משעת לידה, היינו, שתקחי כמה דקות להיזכר מה הם היו הכוחות המיוחדים שהיית תמיד מקבלת שבח מיוחד עליהם, ושבהם את היית תמיד יותר מוכשרת באופן טבעי משאר אנשים - כי לכל אחד יש דברים שהוא יותר מוכשר בהם באותו תחום  משאר אנשים, וכנ"ל - אותם  שאת מכירה כבר שיש לך מילדותיך.

וכאשר תזכרי בשתיים שלש מהם, תרשמי אותם על נייר, ואז תנסי בכל פעם לעשות פעולות בחייך היום יומי הקשורות לאותן מידות המיוחדות שבך - כי זהו עיקר עבודתינו בעולם הזה: לא לנסות להיות מישהוא אחר, רק לנסות להיות עצמינו, ולהוציא את המידות הטבעיות שכבר הטביע הקב"ה בנו, לפועל. כי ככל שתנצלי אותם, את המדות הטבעיות המיוחדות שלך -שאף אחד לא יוכל לתת לך בשום פעם ולא לקחת ממך, הם מתנה רק בשבילך מאת השם - את תתחילי להרגיש שבאמת את מוצליחה באופן חיובי בתחומים האלו.

2. אחד מכללי התפלה המסורים לנו, היינו, שאין לצפות אחרי התפלה לענייה, כי עצם הצפייה התמידי לדבר, דוחה (באופן רוחני) את התוצאה מלבוא (מקור: גמרא ברכות לב: וסנהדרין צז.) "אין הגאולה באה אלא בהיסח הדעת".

ולכן כדאי לך להסיח את דעתך לעסוק בשאר דברים במשך היום ושלא לצפות באופן תמידי ומעשי למציאת הזיווג. כי יתכן והצפייה התמידית בלי שום היסח הדעת, זה בעצמו מה שדוחה את התוצאה מלבוא - ואע"פ שאכן כן הסכימו בשמים שהיה צריך לבוא.

ועל ידי שמסיחין את הדעת והאדם משקיע עצמו בתוך איזשהו פרויקט, כגון, לעשות תכניות לעצמך של גמילות חסדים בשכונה, ולדוגמא: לעזור לקשישות בהתנדבות,  לעזור למשפחות ברוכות ילדים עם בייביסיטינג, לעזור ליולדות וכו'. - אז זה גורם לאדם היסח הדעת מענין הזיווג, ואז זה בעצמו נותן לו את האפשרות שהזיווג שהיה כבר אמור להיות מן השמים יכול להתגשם - וכדברי הגמרא הנז"ל.

3. ולגבי ענין הגיל, מה שצריכים לדעת, שלפי הנסיון שלי בעולם התשובה, ראיתי הרבה פעמים שאין ענין השידוכין תלוי בשנים אלא בחיות שאדם מרגיש ומה שהוא מקרין לזולת. ואם את באמת מוכנת להתחתן ולהשקיע בבניית משפחה בישראל, אז ראוי שתתפללי על זה ותאמיני שהקב"ה יכול לעשות את הכל - ואפילו להזמין לך משהוא שיכול להבין אותך ושתוכלו לבנות ביחד -  ומ"מ אל תצפי וכנזכר לעיל.

ומכל מקום, כידוע לך, הרי צריכים ג"כ ע"פ תורה לעשות את ההשתדלות הראויה, ואינה מספיקת התפלה לבד, אלא חייבים לשלב עם התפלה גם את ההשתדלות המעשית. לכן על אף הגיל את תצטרכי להקפיד על מראייך החיצונית ועל הדיאטה שלך. ואם כבר הזנחת את המצב לתקופת זמן, אז חובה עליך מצד ההשתדלות לשידוכין, להתקשר לאיזו אשה המתמצאת בעניני היפוי ותתייעץ איתה אודות כל מה שתוכלי לעשות להחזיר לעצמך את הייפוי: כולל דיאטה, התעמלות, טיפול פנים וכו'. וכמובן שאח"כ כאשר תגיע הזמן ואת יוצאת לפגישה, את תצטרכי  להתיפות ולהתלבש כראוי (גמרא קידושין ל:). בנוסף לכך, כחלק מן ההשתדלות את חייבת גם כן להודיע להרבה אנשים או שדכנים (כאשר את מוכנה פיסית וכבר זכית שחזרה לך קצת הייפוי) אז תתקשרי ותבקשי תור לפגישה אצל מספר רבניות או שדכניות שמכירים בחורים בסגנון שאת מחפשת (לא להסתפק במועט - השתדלות ראויה זהו לעשות תור אצל 6-7 שדכניות), ולהודיע להן שאת אכן מחפשת.

וכמובן, שלאורך כל ההשתדלות ופיתוח האפשרויות האלו, את חייבת לרסן את עצמך בכל הכוחות, ובשאר שעות היום שאין את צריכה לעשות אחת מן ההשתדלויות הנ"ל בפועל, שתסיחי את דעתך לגמרי מענין השידוכים, וכנזכר.

בברכה שתזכי להתחזק במצב הקשה כעת ושתזכי לראות פירות טובות מכל השתדלותך,

אחד מרבני הידברות