שאל את הרב - כללי

גלות ישמעאל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב, קראתי שאמורה להיות גלות ישמעאל שתימשך 9 חוד". במה בדיוק מדובר ומתי זה צפוי להתרחש ואיך נדע שאנו בתקופה זו ?, האם תתרחש לפני או אחרי בא המשיח?. כמו כן, מה יעבור על עם ישראל בגלות זו. תודה רבה,

תשובה

שלום וברכה

לשון הרמב"ם [מלכים יב]:

"יראה מפשוטם של דברי הנביאים, שבתחילת ימות המשיח תהיה מלחמת גוג ומגוג, ושקודם מלחמת גוג ומגוג יעמוד נביא ליישר ישראל ולהכין לבם, שנאמר הנה אנכי שולח לכם את אליה וגו´, ויש מן החכמים שאומרים שקודם ביאת המשיח יבא אליהו, וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו, שדברים סתומין הן אצל הנביאים, גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו, אלא לפי הכרע הפסוקים, ולפיכך יש להם מחלוקת בדברים אלו, ועל כל פנים אין סדור הויית דברים אלו ולא דקדוקיהן עיקר בדת, ...ולא ישימם עיקר, שאין מביאין לא לידי יראה ולא לידי אהבה, וכן לא יחשב הקיצים, אמרו חכמים תפח רוחם של מחשבי הקצים, אלא יחכה ויאמין בכלל הדבר כמו שבארנו".

בהצלחה - מנשה ישראל