אמונה

לפעמים היצר הרע מנסה לשבור אותי כי הוא יודע שנקודת התורפה שלי היא בזוגיות ובפרנסה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בת 27 והחיים שלי נווטו למקום שאני לא ציפיתי , קשה לי מאוד במציאת בן זוג ובפרנסה, אני מאמינה בבורא עולם בכל ליבי ונשמתי , התחזקתי לפני שנתיים בשמירת שבת, אני לא דתייה אבל אני משתדלת לעשות כמה שביכולתי כדי לרצות את השם אלוקנו , אני מתפללת המון לבורא עולם שיעזור לי אך האור בקצה המנהרה עוד לא הגיע, אני יודעת שכל דבר יש סיבה והכל לטובת האדם, אך לפעמים היצר הרע מנסה לשבור אותי כי הוא יודע שנקודת התורפה שלי היא בזוגיות ובפרנסה , אדם לא יכול להיות מאושר ללא בריאות זיווג ופרנסה, אני בריאה ברוך השם אבל חסר לי שני דברים מאוד מהותיים שזקוק אדם ואלו אהבה ופרנסה שעדיין משום מה מאחרים לבוא , אני אשמח ואודה לך מאוד אם תעזור לי בשאלתי ותגיד לי מה קורה עם מזלי אני מנסה לחיות בחשיבה חיובית ולא לחשוש אך היצר הרע לפעמים גובר עליי , ומכיוון שכל הסביבה שאני נמצאת בה היא נשואים נשואות , ומצליחנות בכל מקום אז כך שלפעמים כואב לי הלב שאני לא מצליחה בכלום אנא עזור לי למצוא את הפתרון לקושי שלי.....

תשובה

שלום וברכה

המשתדלת לעשות את כל אשר אלוקי ישראל דורש ממנה, היא יהודייה כשרה ונאמנה ויכולה לקרוא לעצמה חרדה לדבר ה´.

מבואר בספרים שאחת הסיבות לעיכוב בזיווג, היא המתנת הבורא לאדם שיגיע לדרגה הרוחנית הנכונה שבה הוא יבנה את ביתו, וככל הנראה את עדיין בדרכך ולא הגעת לייעודך הראוי, ועל כן הזיווג שלך מתעכב ככל הנראה.

המשיכי בדרכך העולה לאלוקים, ובעז"ה תבני בקרוב בית נאמן בישראל.

סגולה נפלאה לפרנסה לברך את ברכת המזון בקול ומתוך הסידור.

שבוע טוב הרבה הצלחה - בנימין שמואלי