אמונה

איפה עובר הגבול?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. בזמן האחרון יותר יותר מטרידה אותי שאלה אחת ותשובה לא נראית באופק. לכן, החלטתי לפנות אליכם לקבל יעוץ. מצד אחד, בחיים שלי הגעתי לתובנות, שאם משהו לא הולך - אז כנראה זאת לא הדרך המתאימה לי. מצד שני, הגישה היהודית אומרת, דרך שהינה חלקה וללא מקשיים - זאת היא לא דרך של בורא עולם, כי דרך שהיא של בורא עולם - תיהיה מלאה בקשיים. מצד שלישי אני גם יודעת, שרק דרך מקרים קשים ועבודה וסבל - אנחנו לומדים ומתעלים על עצמינו. השאלה שלי נוגעת במקום פרנסתי. לפני מקום עבודה נוכחית - עבדתי במקום, בו כל יום עבודה היה בשבילי כמו חג - אהבתי את העבודה ועשיתי אותה עם כל הרצון והשמחה ולא היה לי משנה כמה אני מקבלת תרומתה - כל עד יש לי מספיק לאוכל ולממן קורת גג - אני מאושרת. אך התקבלה החלטה לעבור מקום מגורים עקב מקום פרנסתי של בן זוגי, ומצאתי עבודה קרוב למקום מגורי. התמורה שאני מקבלת - טובה יותר ממקום הקודם, אבל מבחינה נפשית - אני סובלת במקום החדש כל יום מחדש. אני לא יודעת אם ישנו צורך להסביר ממה נובעה הסבל, אבל העובדה שאני כל בוקר קמה עם דמעות בעיניים ושוקלת כל פעם מחדש אם ללכת לעבודה או לא - מדבר בעד עצמו. ככה עברה כבר שנה. ציפיתי וקיוויתי שהמצב ישתפר, ושאולי אתרגל. רב הדיסוננס נובעה מכמה סיבות: א. ישנו עומס עבודה וגם אם אעבוד 24 שעות ביממה - לא אתגבר עליו. ב. אני לא רגילה לא לעמוד במשימות - אני תמיד מבצעת את המוטל עלי בצורה הטובה ביותר ותוך עמידה בזמנים.ג. אני חושבת שיש אי הבנה מתמדת ביני לבין המנהל שלי. ד. הגעתי לתפקיד של עוזרת, ובפועל מתמודדת גם עם העבודה של מנהל ישיר שלי - שחסר בתפקידו מאז תחילת עבודתי ויש לציין שאין לי הכשרה מתאימה למלא תפקיד זה בשלמות. כל אלה מביאים אותי לתסכול עמוק ומתמשך. אז מה אלי לעשות? לעזוב? או להמשיך לעבוד, כי כנראה זה המקום בו אני לומדת משהו נחוץ לנשמה שלי? מה הפתרון לפי הדת היהודית למצב הזה? כיצד יש להתבונן בו? תודה

תשובה

שלום וברכה

א. הכלל הוא שאין נרתעים מקושי הוא נכון בדבריםרוחנים בלבד, אולם בחיי הגשם אין את הכלל הזה ועל האדם לנסות להיות טרוד כמה שפחות בענינים הגשמים ושהעבודה תהיה כנה שיותר קלה ונקיה וכמבואר במסכת ברכות דף סג/א
דרש בר קפרא לעולם ילמד אדם את בנו אומנות נקיה, ואין עניין לקיים את הקללה שהתקלל אדם הראשון בזיעת אפיך תאכל לחם, בהידור.

ולעניין העבודה שלך כעת, בעיות א,ב,ד, יש לך לפותרם בעבודת המידות ובלימוד להתמודד בחיים.

דהיינו עלייך להגדיר את המשימות שלך מחדש בעבודתך, ולדעת מה את יכולה להספיק מחר, ולתכנן את עבודתך בתחילת היום וכאשר תעמדי ביעדים שלך תסמני לעצמך V וכך תהיי מאושרת בעבודתך.

וכן עלייך לדעת שדברים שחסרים לך הכשרה אין לך כלל צורך לעמוד בציפיות, ואל תצפי מעצמך דברים שאינך יכולה לעמוד בהם.

בעניין שאינך מסתדרת עם המנהל, איני יכול להחליט עבורך, ואם את ממש לא מסתדרת איתו, עלייך למצוא מקום עבודה חילופי.

בברכה - בנימין שמואלי